Activiteiten 2018

Vrijdag 27 april

Opening van de Week van de Amateurkunsten

Vrijdag 27 april had de opening van de Week van de Amateurkunsten plaats in de theaterzaal.
De week van de amateurkunsten is de jaarlijkse kunstweek in Vlaanderen. Het jaarthema "Kunst Buiten " gaat van kunst in de openbare ruimten, naar buiten komen met kunst, kunst in de natuur maar ook kunst binnen onze samenleving. In Vlaanderen zijn 15.000 verenigingen goed voor 2 miljoen amateurkunstenaars zoals, acteurs, schrijvers, zangers, fotografen, dansers…..

Natuurpunt Diepenbeek en Cineastenclub CCD i.s.m. de cultuurraad van de gemeente zorgde voor de organisatie.

Schepen van cultuur Miet Nelissen heette de aanwezigen welkom. Ivan Blokken voorzitter van de Cultuurraad ging even dieper in over de plaats van kunst binnen onze samenleving.
Richard Vuurstaek voorzitter Natuurpunt Diepenbeek en Jos Smets van Cineastenclub Diepenbeek gaven hun visie over kunst in de natuur.
Vervolgens werd de prachtige natuurfilm "De Maten" van Jos Smets vertoond waaraan 2 jaar opname aan vooraf gingen.


Foto Jean-Pierre Valkeneers

Zaterdag 27 januari

Vereniging in de kijker


Zaterdag 27 januari organiseerde de culturele raad van Diepenbeek een culturele avond met o.a de uitreiking van de trofee " Vereniging in de kijker 2017".
Een panel bestaande uit Erno Sourbron , Bart Bijnens en Yvan Blokken voerden de gesprekken met de afgevaardigden van enkele verenigingen en bracht Eric Blocken aangepaste muziek.

Uit de drie genomineerden : KWB Lutselus, Accordiola+ en Zangkoor Crescendo Lutselus mag, eindelijk na meerdere jaren genomineerd te zijn geweest, Hugo Slechten voorzitter van KWB Lutselus als winnaar van 2017 de trofee uit handen van Miet Nelissen ontvangen.

Vorige jaar was de Cineastenclub de winnaar van de wisseltrofee. We moesten hem dan ook dit jaar terug afgeven zodat de winnaar van 2017 de trofee in ontvangst kon nemen.
In de plaats kregen we, mooi ingekaderd, de foto die vorig jaar werd genomen van de leden van CCD.


Foto Jean-Pierre Valkeneers

Ontwerp JS